Wednesday, May 4, 2011

Madeira piltides, Funchal

Allpool piltidel on supermodelliks Madeira pealinn, Funchal. Nimi, kusjuures, tuleneb portugalikeelsest sõnast 'funcho', mis eestikeeli tähendab fenkolit. Ja too fenkol on ikka ilus linn küll, kuigi tundub, et hirmus tuuline. Vähemalt minul õnnestus küll peale esimest Funchali-jalutuskäiku totaalne külmetus hankida. Allpool siis Funchal'i sadam.


Leidsime ühe toreda värvilise tädi Funchali kesklinnast lilli müümas. Pealinna tänavatel rahvariietes inimesi üldiselt küll näha pole, ent seda rohkem võib triibulisi seelikuid külade vahel näha. Tuleb mainida, et vähemalt mulle meenutasid nood punasetriibulised seelikud küll väga Kihnu rahvariideid.

Jalakäijate tänav Funchalis.

Ja muidugi tuleb Funchalis olles ka turule minna, et igasugustele kummalistele ja äärmiselt maitsvatele puuviljadele pilk (ja mitte ainult!) peale heita.

Minu suur avastus ja vaieldamatu lemmik - philodendro (ei teagi, mis see eestikeelne versioon võiks olla!), mis maitseb nagu segu ananassist ja banaanist. Välimus, tõsi, ei ole just eriti ahvatlev ning meenutab pigem käbi, ent maitse...

Suur hulk erinevaid marakujasid (tume oli kõige parem).

No comments:

Post a Comment