Wednesday, October 10, 2012

Pelmeenid vol 2

Avalikkuse suure huvi tõttu, toon siin ära ka pelmeenide  umbkaudse retsepti.

Lihatäidise jaoks võtsime me:

  • 500g sea- ja 500g loomahakkliha
  • 2 muna
  • 2 suurt sibulat
  • pipart ja soola
Taigna jaoks sõtkusin kokku jahu, vett ja veidi soola. Tainas peab jääma küllaltki paks, et oleks hiljem ikka hea rullida. Pelmeenivormimise tehnikat ma kahjuks pildile ei jäädvustanud, ent valmis tuleks rullida taignaringid, kuhu ikka ilusasti täidist ka sisse mahuks. Seejärel vajutada täidisega ring kokku poolkuuks, ääred kõik korralikult kinni toppida ning poolkuu otsad teineteise peale suruda. Kuigi seda tehnikat on suhteliselt keeruline sõnades edasi anda, on tegelikkus palju lihtsam. Pealegi, ma olen alati valmis voltimistrikke isiklikult demonstreerima, kui mind hiljem pelmeenidega premeeritakse. 


1 comment: